Shopping Alert

Headboard Ideas

Μπορεί να είναι χρηστικό, εξασφαλίζοντας περισσότερο χώρο στην κρεβατοκάμαρα με επιπλέον ράφια ή και ντουλάπια. Μπορεί να είναι διακοσμητικό, δίνοντας με την παρουσία του τη βασική νότα του στυλ της κάμαρας. Σίγουρα πάντως είναι χρήσιμο ένα κεφαλάρι στο κρεβάτι για να αποφεύγεται η επαφή με το γυμνό τοίχο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δημιουργηθεί ένα κεφαλάρι, αλλά και να ανανεωθεί ένα ήδη υπάρχον. Αυτό που χρειάζεται είναι φαντασία, μεράκι και να πιάνουν λιγάκι τα χέρια μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε 

Κατ' αρχάς, μια πολύ εντυπωσιακή και οικονομική ιδέα είναι η επαναχρησιμοποίηση δομικών στοιχείων, όπως παλιά πατζούρια, πόρτες, ακόμη και επενδύσεις για τζάκια.

via twodesigningwomen.blogspot.com
via twodesigningwomen.blogspot.com
via marthastewart.com
via bhg.com
via knottinghillinteriors.com

Μια άλλη ενδιαφέρουσα ιδέα είναι η χρήση κορνιζαρισμένου καθρέπτη. Εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή γιατί το πράγμα μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Εννοείται πως ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιούμε κάτι τέτοιο για παιδιά. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Μπορούμε βέβαια να χρησιμοποιήσουμε και σκέτη την κορνίζα (σε αντίστοιχο εννοείται μέγεθος με αυτό του κρεβατιού ή και μικρότερες σε παράταξη) βάφοντας τον καμβά στο χρώμα της αρεσκείας μας.

via countryliving.com
via MyHomeIdeas.com
via bhg.com


Και -φυσικά- μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύλο. Ακόμη και μερικά παλιά σανίδια μπορούν να κάνουν θαύματα.

via beds-headboards.net
via designsponge.com
via songbirdisnesting.com
via tatertotsandjello.com
via twodesigningwomen.blogspot.com

Στην ανάγκη, μπορούμε ακόμη και να το ζωγραφίσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε stickers.

via aestheticoutburst.blogspot.com
via bhg.com
via bhg.com

Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης, για πιο μοντέρνους και συνάμα φιλότεχνους τύπους, είναι οι εκτυπώσεις. Επιλέξτε το έργο ζωγραφικής ή την φωτογραφία που σας αρέσει και τυπώστε την είτε σε καμβά είτε ακόμη και σε ταπετσαρία και στην συνέχεια εφαρμόστε την πάνω από το κρεβάτι.

via modernests.com
via momoy.com

Η δε ταπετσαρία, με λίγη δεξιοτεχνία που απαιτεί το κόψιμό της στο επιθυμητό σχήμα, μπορεί να έχει εξίσου καλά αποτελέσματα.

via designspongeonline.com

Υπάχει σαφώς και η λύση των ιδιοκατασκευών. Εάν έχετε τη διάθεση και λίγο χρόνο να αφιερώσετε, μπορείτε να φτιάξετε πολύ οικονομικά και εντυπωσιακά κεφαλάρια.

via caylascorner.com
via curbly.com
via womansday.com

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα υφάσματα που -και σε αυτή την περίπτωση- μπορούν να κάνουν το μικρό -ή μεγάλο τους- θαύμα.

via bhg.com
via marthastewart.com
via twodesigningwomen.blogspot.com